20100830-madreseh.jpg

"دانش‌آموزان در اين سن از خلاقيت و استعدادهاي زيادي برخوردار هستند و زنگ انشاء فرصتي است كه مي‌توانند اين استعدادها را شكوفا كنند


دانش آموزان ایرانی دیگر انشا نمی نویسند؟

با تدوین کتاب های جدید ادبیات فارسی در مقاطع تحصیلی ابتدایی، دانش آموزان ایرانی در زنگ انشا، مهارت های نوشتن را تمرین می کنند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران(ایلنا)، با تدریس کتاب های جدید عملا درس مستقلی به نام انشا دیگر وجود نخواهد داشت و دانش آموزان در زنگ انشا تمرین هایی برای خاطره نویسی و توصیف انجام می‌دهند.

در تدوین کتاب های فارسی جدید دروس املا، آیین نگارش، زبان شناسی و دستور زبان دیده می‌شوند.

فاطمه قربان، معاون آموزش وزارت آموزش و پرورش در این رابطه به خبرگزاری ایسنا گفت: "به معلمان دستورالعمل‌هايي داده شده است تا زنگ انشاء را صرفا در كلاس‌هاي بسته محدود نكنند و موضوعاتي را در فضاهاي خارج از كلاس، از جمله طبيعت و حتي در زمان برگزاري اردوها به دانش آموزان ارائه دهند".

خانم قربان گفت: "دانش‌آموزان در اين سن از خلاقيت و استعدادهاي زيادي برخوردار هستند و زنگ انشاء فرصتي است كه مي‌توانند اين استعدادها را شكوفا كنند".

پیش از این و با تدوین کتاب های "بخوانیم و بنویسیم" عملا جایی برای زنگ انشا در مدارس وجود نداشت.

کتاب فارسی در دو جلد جداگانه با عنوان بخوانیم و بنویسیم تدوین شده است. این دو کتاب کاملا با هم مرتبط و هماهنگ هستند. کتاب بخوانیم برای تقویت مهارت های خواندن، گفتن و شنیدن و کتاب بنویسیم برای تقویت مهارت نوشتن است.

در این کتاب هم چنین دانش آموزان، تمرینهایی در زمینه علوم، تعلیمات اجتماعی و دینی انجام می‌دهند.

حمید رضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش ایران سال گذشته در همایش استانداران سراسر کشور، از تدوین سندی ملی برای "تحول بنیادین در آموزش و پرورش" خبر داده بود.

بنابر اظهارات وزیر آموزش و پرورش ایران، دوره ابتدایی در مدارس این کشور یکسال افزایش خواهد یافت و کتاب های درسی نیز بر اساس سن دانش آموز تعیین خواهد شد. سپس در ۹ سالگی، کتاب های درسی بین دختران و پسران متفاوت می‌شود و از پایان دوره ابتدایی، این کتاب ها به سمت تخصصی سوق پیدا می‌کند.

© BBC 2010