گسست میان زبان و حقیقت یکی از ویژگیهای جوامع در بند سلطه گریست. کلمات در هاله ای از ابهام عرضه می شوند و رابطه ی میان شی و کلمه مخدوش. حقوق انسانی یکی از آن نمونه هاست همچنان که آزادی.




.....

آقای موسوی که در جمع طرفداران زن خود در تهران سخنرانی می کرد، خواستار اصلاح قوانین ناعادلانه برای زنان شد.

آقای موسوی با اشاره به مشکلات زنان در جامعه، ارتباط آنها با فقها و گرفتن نظر مساعد آنها را برای حل این مشکلات ضروری دانست.

در پی ور های پرگاف گردانندگان گردونه حکومت و پارکابی درسخوانده های همیشه در صحنه نوشته زیر نوشته شد.

گسست میان زبان و حقیقت یکی از ویژگیهای جوامع در بند سلطه گریست. کلمات در هاله ای از ابهام عرضه می شوند و رابطه ی میان شی و کلمه مخدوش. حقوق انسانی یکی از آن نمونه هاست همچنان که آزادی.

انسان تا خود بسندگی و خودباوری را تجربه نکند نمی تواند سبب ساز و پایه گذار ارزش ها و سیستمهای اخلاقی و اجتماعی خود شود. و پیش درامد خود بسندگی ، چالش با خویش و دیگری است. خلاصی از خاطره ها ی ست که ذهن و زبان را در چنبر خویش گرفته اند.

آزادی ، همسان حق انتخاب پوشاک و زبان و زیستگاه و باورهای اجتماعی از ویژگی های انسان طبیعی همچون اندام انسان است. و آنکه هر کدام آنها را ندارد دچار کمبود و نقص عضوی از اعضاء بدن است. تفاوت در این است که دومی (یا ویژگی های جسمی-روانی) را با یاری دیگری شاید بشود شناخت و درمان کرد ولی اولی یا به زبان دیگر ارزش های اجتماعی را هر فرد می بایستی تنها با خرد خویش گزیده، ارزیابی، و چاره کند. به تعبیر "کانت" خروج از نابالغی خود خواسته بدون هدایت این و آن. به دیگر سخن خروج از زندگی با باورهای توده ای و گله وار و دنباله رو. یعنی بازبینی شیوه های پنداری، گفتاری و کرداری انسان. هم باشند. شک و تردید حتی در قطعی ترین و ثابت ترین باورهای ریاضی و فیزیک . رد ارزش های جزمی و پیش ساخته در قالب دینی و یا غیر دینی.

در باورهای جزمی همچون دین و احزاب و حکومت های اقتدار گرا، رهبران و فرهیختگان قوانین و قالب های اجتماعی و فردی را پایه گذاری می کنند و مردم باید آنها را بکار گیرند. مانور تردید و پرسش و پرهیز در میدانی است به وسعت کرم و زور حساسیت رهبران و یا آرایش نیروهای داخلی و خارجی آن باور به ظاهر بی بدیل دینی، سیاسی، اجتماعی و یا علمی هر دوره ی تاریخی.- بن مایه اندیشه ی ارباب و رعیتی، فقیهان و عوام، رهبران و توده ها.

غایت هستی انسان در این سیستم ها نه از جایگاه انسان بودن که از منظر شهروند و عضو و رعیت بودن ارزیابی می شود . در فضای پرفضاحت انتخابات گاهی به سیرت زهرای رختشور و زمانی به صورت زهرای رهنورد. می توانی حتی ناصر خسرو باشی در اثبات ارزش عقل و اندیشه آدمی و شک و رد اشراق گرای بنویسی آُمّا پیشاپیش وجود حق تعالی را پذیرفته باشی عقل بی دکارت و شک بی هیوم. یعنی کشک. و پس از چندین دهه از اثبات ناکارایی فیزیک نیوتونی و جا افتادن اندیشه کوانتوم که با درک فاکتور زمان (سرعت) و فضا پرسش های اجتمای، اقتصادی ، پزشکی و همانند آنان مفهوم و پاسخ پذیر می شوند، درسخواندگان دیارت با درکی ایستا از واژه ی بد به گمان خود آن را در برابر بدتر انتخاب می کنند و با کند ذهنی و کاهلی از کنکاش در ریشه های بدی وا می مانند و در هراس از عبور خاک ریزهای دینی و دنیوی به فراگیر شدن و پیوستگی بیخردی و بی عدالتی تن می دهند.